2018. december 17., hétfő,  Lázár és OlimpiaLk 3;10-18

Aktualitás

2018. május 03.
Önismereti és személyiségfejlesztési tábor

„Légy Önmagad!”

Önismereti és személyiségfejlesztési tábor

               

Iskolánkban diákönkormányzatos tanulóknak szerveztek kétnapos tábort az Egyensúly AE Egyesület és a Békés Park Alapítvány közreműködésével. A tábor alapvető célja volt, hogy emelje az egyén Én-erejét, önbizalmát, kapcsolatainak minőségét, valamint segítsen megszüntetni azokat a gátakat, amelyek megakadályozzák a személy belső egyensúlyának tartós megtartását, azaz oldja a szorongásokat, félelmeket, fóbiákat. Önismereti tesztekkel és játékos feladatokkal segítették a résztvevőket megtalálni saját belső egyensúlyukat, megerősíteni az önbizalmukat. A fiatalok megszerezték azokat a készségeket és kompetenciákat, amelyek által a kommunikáció és konfliktus során az érzelmi reakciók felismerhetővé és kezelhetővé válnak, megtanulták elfogadni önmagukat, tolerálni és tiszteletben tartani a másik ember véleményét, esetlegesen eltérő nézeteit, álláspontját. A diákok a tábor során megtapasztalhatták az elutasítást, a konfliktushelyzetek kezelését, a pozitív önérvényesítést csapatmunkáik során, megismerkedtek szimulált stresszhelyzetekkel, indulatokkal, pozitív és negatív emberi érzelmekkel.

Fontosnak tartották az előadók, hogy a gyerekek emeljék az önbizalmukat, iskolai és magánéleti kapcsolatainak minőségét javítsák, megtanulják önmaguk elfogadását, valamint, saját belő értékeik keresését segítsék elő. A csapatmunka erősítését is előtérbe helyezzék, ezzel is elősegítve egy jól működő, hatékony „diákönkormányzatos” csapat létrehozását a mi gimnáziumunkban is. Pedagógusként és trénerként is úgy érzem, hogy ez a két nap alapot teremtett az együtt gondolkodásra, ötleteket ébresztett a diákokban és megfogalmazott bennük egy olyan célt, amely az iskolai csapatszellemet, kommunikációt, összetartást, egymás segítését és egy hatékonyabb közösségi élet megalapozását tette lehetővé. A stafétát átadtuk, a gondolatok továbbvitele, az ötletek megvalósítása, a tervek tettekké alakítása már a diákokra vár. Ehhez kívánunk sok sikert és kitartást minden Karácsonyis diáknak!

 

                                                                                              Szabó Anikó

                                                                                      pedagógus, mediátor

 

Kónya Orsolya 9/b-s tanuló a következőket nyilatkozta a táborról:

„Összességében nagyon élveztem a két napot. A feladatok közben egyre jobban megismerhettük egymást. Nekem a páros ismerkedés tetszett a legjobban. Véleményem szerint még lehetne ilyen tábort szervezni osztályszinten is, mivel nagyon jó csapatépítő foglalkozásnak tartottam.”

Árvai Natália-szerint: „Egész jól telt nekem ez a két nap. Sok tapasztalattal bővültem és sok ötlet is a fejembe ötlött. Jól éreztem magam a feladatok megoldása közben is. Remek volt!

A táborban készült képeket itt tekintheted meg!

 IMG_3667.JPG

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu