2020. február 24., hétfő,  Jn 15;9-17

2018/2019

2019. december 26.
Jézus születéstörténetére emlékeztünk

A karácsonyi ünnepnek már régóta része a dramatikus betlehemes játék, mely Jézus születésének fontosabb eseményeit mutatja be a Biblia alapján.

Eredetileg a templomokban vagy a templomok előtt adták elő, idővel azonban elszakadt a templomoktól és „Szállást keres a Szent Család” elnevezésű népszokásként élt tovább.

Mára a Betlehemes játék újra hagyomány lett. Így lettünk mi is hagyományőrzőkké, akik évről évre megjelenítjük Jézus születésének misztériumát.

Ebben a tanévben is szép számmal jelentkeztek a gyerekek egy-egy szerepre. Szorgos kezek készítették a jelmezeket otthon és az iskolában.  A műsort emelkedetté varázsolta a kisiskola csengő hangú énekkara és a tehetséges gyerekek hangszerkísérete.

betlehemes.jpg

Kétszer jelenítették meg a diákok Jézus születéstörténetét a belvárosi Nádi Boldogasszony templomban: az óévet búcsúztató karácsonyis diákoknak és karácsony másnapján egyházközségünk híveinek.

Köszönet illeti áldozatos munkájukért a diákokat, szüleiket és felkészítő pedagógusaikat.

Örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk a hívek lelkének ünnepi felkészítésében, hogy tiszta szívvel fogadhassák be otthonaikba a Szent Családot.

Gyula, 2020. január 22.

Ficzere Tamásné Mári Anita
tanítónő

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu