2020. augusztus 13., csütörtök,  IpolyMt 18;21-19;1

Aktualitás

2019. november 23.
1. Noé bárkájára szálltunk fel a Karácsonyiban

1. Noé bárkájára szálltunk fel a Karácsonyiban Vigyor

(Iskolába hívogató rendezvény a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában)

„A gyerekek a legnagyobb művészek, mert ők a szívükből rajzolnak”

A sok kedves, vidám óvodás egy rövid időre visszahajózhatott a múltba az Erkel téren 2019. november 23-án szombat délelőtt. Iskolánk pedagógusai iskolába hívogató játékos, zenés, ismerkedő programot rendeztek az érdeklődő nagycsoportosoknak és szüleiknek. A jó hangulatú rendezvény elején intézményegység-vezető asszony, Gajdáné Szücs Viktória köszöntötte kedves kis vendégeinket és szüleiket, illetve megosztotta megnyitó gondolatait a Noé bárkája nevű, óvodásoknak meghirdetett rajzpályázat díjátadója előtt. Elmondta, hogy szeretnénk, ha ez a rajzpályázat egy új hagyomány kezdete lenne. A díjátadót karácsonyis diákjaink rövid műsora színesítette, Szivos Dóra és Krasznai Hanna 4. osztályos tanulók a bibliai kerettörténetet mesélték el, Bukodi Dóra Anna 3. osztályos tanuló csengő hangján kérte Isten áldását Magyarországra és talán a rendezvényünkre is. Kovács Péter plébános úr tréfás hangvételű, gyerekekhez szóló útravaló gondolatai után átadta a díjazottaknak a jól megérdemelt jutalmat.

suli-buli.jpg

A rajzpályázat eredményhirdetése után Baracsi István tanító bácsi medvejelmezbe bújva mókás-zenés interaktív utazásra hívta a megjelent csemetéket. Ezt követően a vidám kis társaság az állatvilághoz kapcsolódó, több különféle állomáson tevékenykedhetett: volt interaktív táblás rejtvény, Noé bárkája történetéhez köthető ügyességi feladatok, erdei-mezei vadakat bemutató trófeakiállítás és kézműves foglalkozás, melynek keretében hétpettyes katicabogár-készítés szerepelt a színes programpalettán. Egyszóval sok-sok állati jó élmény!!! Vigyor

Ezt követően, amíg az iskolánk iránt érdeklődő aprónépet süteménnyel és teával vendégeltük meg, addig lehetősége volt a szülőknek és tanítóinknak/tanárainknak ismerkedő beszélgetésre, illetve iskolánk épületének megtekintésére.

(Mári Zoltánné Mészáros Andrea)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu