2020. április 8., szerda,  DénesMt 26;14-25

Aktualitás

2020. február 26.
Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny a Karácsonyiban

„Az írás csak akkor töltheti be rendeltetését, ha éppoly híven tolmácsolja a gondolatot, mint a szabatos, talpraesett élőszó. Az írásbeli gondolatközlés félreérthetetlenségének egyik biztosítéka a kifogástalan helyesírás.”
(Szemere Gyula)

Hazánkban immár 23 éve rendezik meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyt, Magyarország legrangosabb nyelvtan versenyét, amelyen 5-8. osztályos nyelvészpalánták mérik össze helyesírási tudásukat. A megmérettetés egy tollbamondásból és egy feladatlapból áll minden évfolyamon. Az iskolai fordulók legkiemelkedőbben teljesítő tanulói a megyei fordulón, majd a megyei és határon túli fordulók első helyezettjei a Kárpát-medencei döntőn vívnak tollpárbajt egymással szemben.

Büszkék lehettünk az utóbbi években azokra a karácsonyis diákokra, akik továbbjutottak a megyei fordulóba, sőt az utóbbi hét évben a Kárpát-medencei döntőbe is! (A Kárpát-medencei döntőbe hat ország magyarlakta területeiről csak a megyei első helyezettek jutnak be!)

Iskolánkban, a Karácsonyi János Katolikus Iskolában idén is megrendeztük az iskolai fordulót 2020. február 26-án, melyen igen szép létszámmal vettek részt tanulóink (29 diák), akik már izgatottan készültek a nagy napra hetek óta!

Simonyi.jpg

Az iskolai forduló helyezettjei:

5. osztály:

Ködmön Katica, Papp Vera Janka, Szántó György Róbert (megosztott) - I. helyezett

Balogh Hajnalka - II. helyezett

Kajári Kende - III. helyezett

6. osztály:

Való Márk - I. helyezett

Szák Zselyke Zsuzsánna - II. helyezett

Biró Dorottya - III. helyezett

Felkészítő pedagógus: Mári Zoltánné Mészáros Andrea tanárnő

Gratulálunk minden ifjú helyesírónknak! Vigyor

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu