2020. október 27., kedd,  SzabinaLk 13;18-21

Aktualitás

2020. március 31.
Bemutatkoznak a tanító nénik

Iskolánkban a 2020/2021-es tanévben Kónyáné Szász Zita és Szabó Anikó tanító nénik kezdik meg a leendő első osztályosoktanítását szeptembertől. Így mutatkoznak be:

Kedves leendő 1. osztályos Kisdiákok és Szülők!

Szeretnénk azzal a hírrel megörvendeztetni benneteket, hogy mi már készülünk a szeptemberi iskolakezdésre és örülnénk, ha egy kicsit jobban megismernétek minket. Engedjétek meg, hogy néhány sorral bemutatkozzunk nektek és a szüleiteknek.

  

Szabó Anikó (Ancsa néni) vagyok, 2 fiúgyermek anyukája, és családommal Gyulán lakunk. Szabadidőmben szeretek a családdal kirándulni, olvasni, kerékpározni, kertészkedni és a természetben túrázni.

2003 óta tanítok alsósokat és jelenleg 4. osztályosok osztályfőnöke vagyok, akiket első osztályos koruk óta tanítok. Pedagógiai végzettségem 18 évvel ezelőtt szereztem, melyet az idei évben egészítettem ki egészségfejlesztő-mentálhigiénikus szakvizsgával. Korábban diplomát szereztem mediátori szakmában is, így sok időt és figyelmet fordítok arra, hogy a gyermekek konfliktusaikat konstruktívan és kellő odafigyeléssel oldják meg.

Kedves leendő elsőseink, én foglak benneteket bevezetni a betűk világába, megtanítalak benneteket írni és olvasni, és számos szuper dologra, amitől Ti is kreatívabbak, okosabbak, bátrabbak lesztek. Sokat fogunk órákon játszani, mozogni és beszélgetni, s persze a tanulás mellett együtt jókat nevetni.  

A pályám során végigkísér az optimizmus, a nyugodt, bizalomra épülő környezet kialakítása, melyben minden kisdiákomnak lehetőséget biztosítok, hogy önmaga lehessen, és megmutathassa, miben ügyes, tehetséges. Hiszek benne, hogy mindenkiben van valami jó, csak meg kell találni.

                                                                           Vigyor

Kónyéné Szász Zita (Zita néni) vagyok, pályámat 2000-ben kezdtem. Óvodában is dolgoztam óvónőként. Sokszor éreztem azt a munkám során, hogy a tudásom még mindig nem teljes, ezért fordultam a mozgásterápiák világa felé, hogy minél több felöl meg tudjam támogatni a kezeim között formálódó gyermekeket.

Célom először is az, hogy egy biztonságos, szeretetteljes légkört alakítsak ki. Majd az iskola különleges csodavilágába együtt sétálunk be a gyermekkel és a szülőkkel. A mozgásos és tapasztalásos, azaz saját élményen alapuló oktatással fogom a leendő tanulók tudását gyarapítani. A szülői segítségre, együtt működésre nagyon nagy szükség van, hiszen együtt összefogva tudjuk a csemete személyiségét formálni, tudását fejleszteni, hogy egy boldog tanuló váljon belőle az évek folyamán.

Kedves gyermekek, én a Számerdő rejtelmeibe foglak bevezetni Titeket, ehhez lesz egy segítő társam, Sün Soma. Ő is egy nagycsoportos óvodás, aki elmegy a Számerdőbe és különböző érdekes próbákon megy keresztül. Erre a rejtélyes kalandra hívlak benneteket. Gyertek barangoljuk be a számok birodalmát együtt kéz a kézben! Sokat fogunk játszani és okosodni.

Amennyiben Te is úgy gondolod, induljunk el közösen ezen az úton! Zita nénivel már nagyon várunk Téged és leendő osztálytársaidat is!

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: titkarsag(pont)kjkg(kukac)gmail(pont)com