2020. október 31., szombat,  FarkasLk 14;1.7-11

Aktualitás

2020. szeptember 29.
DigITér-ben jártunk – programoztuk a jövőnket

DigITér-ben jártunk – programoztuk a jövőnket

digiter.jpg

Pályázati lehetőségként iskolán 6. osztálya Debrecenben járt az Agorában 2020. szeptember 29-én. A kötelező kézfertőtlenítés és lázmérés után jöhetett: „A kiállítás nagyon jó volt. Érdekesek voltak a robotok és az okos otthon részei. A robotok programozása is érdekes volt, de kicsit nehéz, magamtól nem tudtam volna megcsinálni. A legjobban a 3D nyomtató és az okos otthon részei tetszettek. A Pepper robot is nagyon érdekes volt. A Rubik kocka kirakó is nagyon tetszett.”

„Nekem talán Aibo, a robotkutya tetszett a legjobban, mert annyira cuki volt, hogy el se tudom mondani. Nagyon édes volt ahogy az utasításokat teljesítette.”

„A legjobban a Pepper robot tetszett, mert tudott beszélni, mozogni.”

„Az út oda-vissza nagyon jó hangulatban telt. …A robot szumó nagyon különleges volt számomra.”

„…meg tök érdekes volt a kockát kirakó robot, meg még nagyon tetszett a robotkar.”

„…Meg az a robot, amelyik tudott rajzolni. Meg az a feladat pálya, amit megmutattak.”

„Azok voltak az élményeim, hogy végre láthattam ilyen dolgokat. Robotokat láttam, amik érdekeltek, … és még az érzékelős porszívó is érdekelt meg sok minden.”

„…A buszon utazás tetszett a legjobban. Nagyon vicces volt és jó volt beszélgetni.”

„…Ami legjobban tetszett: Az, hogy kaptam egy 3D nyomtatott zsiráfot és Pepper.Vigyor

„…lehetett sokat beszélni, kérdezni, meg lehetett nézni a halakat. Sok mindent lehetett csinálni. Tetszett az is, hogy lehetett programozni a kocsit.”

„…Nekem nagyon tetszett az a lego robot, amelyik kirakta a Rubik kockát, vagy az, amelyik úgy nézett ki, mint egy pók és követte a szememet. … Tetszett a kígyó, ami a kezem után kapott.”

„Nem tetszett, mert gépekkel próbálják helyettesíteni az embert.”

„tetszett az, hogy … a kutyus meg lett tanítva dolgokra, …, hogy Pepper tudott beszélni és arra forogni amerre mentél. …”

„Nagyon érdekes kirándulás volt. Nagyon sokat tanultunk az új digitális dolgokról. A legjobb az egészben az, hogy tulajdonképpen egy játék volt, főleg a programozás. Nekem a legjobban a Rubik kocka kirakó robot, Rubik Robi tetszett. A leghihetetlenebb az, hogy legoból készült. Ahogy ráraktuk az érzékelőjére a kockát, elemezte, majd 6 lépésből kirakta. Sokat lehet a robotoktól tanulni.”

„Nagyon jó volt az ötlet, hogy ide menjünk osztálykirándulásra, mert itt belenézhettünk a modern világ robotjaiban. Itt megtanultunk programozni és láthattuk, hogy hogyan nyomtat egy 3D nyomtató. Nekem nagyon tetszett Pepper a robot, aki elmondta nekünk a szabályokat. Utána nagyon érdekes volt a robot kiskutya, aki hallgatott az utasításokra. Nagyon tetszett még legoból kirakott Rubik kocka kirakó robot. Összességében ez egy szuper kirándulás volt.”

„Jó élmény volt, hogy láttam modern technikákat. Egy Pepper nevű robot volt ott, aki be is tudott mutatkozott, beszélni is tudott. Élveztem a robotok programozását és a játékot Aiboval, aki egy robot kiskutya volt, hallgatott az angol szavakra pl.: pacsi=slap hands. Sok 3D nyomtató, azok is menők voltak, de van nekünk otthon ezért nem túlzottan voltam izgatott a látványtól. Szeretem a robotokat, emiatt örültem, hogy ide mentünk! Nagyon tetszett az okos otthon, ahol volt olyan lámpa, amit távolról egy tablet segítségével lehetett irányítani. Ez azért volt biztonságos, mert ha a család elment nyaralni, akkor fel lehetett kapcsolni, hogy azt higgyék a család otthon van. Tetszettek az állatos lego robotok. A Rubik kocka kirakó nagyon hasznos volt. De tetszett a pók robot is.”

 

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: titkarsag(pont)kjkg(kukac)gmail(pont)com