2021. április 10., szombat,  ZsoltMk 16;9-15

Aktualitás

2021. február 25.
Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny a Karácsonyiban

„Az írás csak akkor töltheti be rendeltetését, ha éppoly híven tolmácsolja a gondolatot, mint a szabatos, talpraesett élőszó. Az írásbeli gondolatközlés félreérthetetlenségének egyik biztosítéka a kifogástalan helyesírás.”
(Szemere Gyula)

Hazánkban immár 24 éve rendezik meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyt, Magyarország legrangosabb nyelvtan versenyét, amelyen 5-8. osztályos nyelvészpalánták mérik össze helyesírási tudásukat. Az iskolai fordulók legkiemelkedőbben teljesítő tanulói a megyei fordulón, majd a megyei és határon túli fordulók első helyezettjei a Kárpát-medencei döntőn vívnak tollpárbajt egymással szemben.

Büszkék lehettünk az utóbbi években azokra a karácsonyis diákokra, akik továbbjutottak a megyei fordulóba, sőt az utóbbi nyolc évben a Kárpát-medencei döntőbe is! (A Kárpát-medencei döntőbe hat ország magyarlakta területeiről csak a megyei első helyezettek jutnak tovább!)

Simonyisok_5-8.jpg

Iskolánkban, a Karácsonyi János Katolikus Iskolában idén is megrendeztük az iskolai fordulót 2021. február 24-25-én, melyen igen szép létszámmal vettek részt tanulóink, összesen 31 diák, akik már izgatottan készültek a nagy napra hetek óta magyar órán és a nyelvész szakkörön egyaránt. A megmérettetés idén online módon zajlott le: a forduló egy 100 pontos feladatsorból állt minden évfolyamon.

Az iskolai forduló 5-6. évfolyamának helyezettjei:

5. osztály:
Reck Anna Anasztázia 5. A -
I. helyezett
Seres Rita 5. B -
II. helyezett
Krasznai Hanna Boglárka 5. B, Kilvinger Márton Attila 5. B
(megosztott) - III. helyezett

6. osztály:
Ködmön Katica, Papp Vera Janka
(megosztott) - I. helyezett
Balogh Hajnalka
- II. helyezett
Szántó György Róbert -
III. helyezett

Felkészítő pedagógus: Mári Zoltánné Mészáros Andrea tanárnő

Gratulálunk minden ifjú helyesírónknak! Vigyor

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: titkarsag(pont)kjkg(kukac)gmail(pont)com