2021. december 7., kedd,  AmbrusMt 18;12-14

Aktualitás

2021. október 07.
Tündér vagy boszorkány??? Tündérboszorkány!!!

Az 1. és 5. osztályosok rendhagyó magyarórája a Mogyoróssy Könyvtárban

Október 7-én a Rém jó könyvek írója, Bosnyák Viktória és Dudás Győző illusztrátor látogatott Gyulára a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba.

Az Őszi Könyvtári Hét aktuális eseményén iskolánk 1. és 5. osztályos tanulói vettek részt. Az írónő egy verses meséjének bemutatásával kezdte az író-olvasó találkozót, melynek humoros, dramatizáló előadásával minden kisdiákot megnevettetett. A mesét hallgatva tanulóink jó érzékkel találták ki a sorvégek rímelő szavait. Eztán Dudás Győző csalt mosolyt a gyermekek arcára a diákok alkotta tréfás élőlénynevek rögtönzött illusztrálásával: rajzolt csirkecskét, rókakast, csincsillajhárt, és még más képzeletbeli meselényt…

iro-olvaso.jpg

A további fotókért katt a képre!

Az írónő pályafutása 2003-ban kezdődött a Tündérboszorkány című könyvvel. Azóta annyi biztatást kapott, hogy ma már a 39. kötetnél tart, gyermek- és ifjúsági regényei, oktatókönyvei töretlenül nagy népszerűségnek örvendenek!

Természetesen író-olvasó találkozó nem telhet el az olvasóközönség kérdései nélkül: 5. évfolyamosaink sok mindenre voltak kíváncsiak kedvenc olvasmányaikkal kapcsolatban, melyre az írónő újabb tréfás történetekkel válaszolt. A gyerekek boldogan álltak fel a közös fotóra Bosnyák Viktóriával és Dudás Győzővel, majd az eseményt a névre szóló könyvdedikálás zárta.

Tanulóink közül Bujdosó Zoé és Debreczeni Emma nyilatkoztak a Gyula Televíziónak kedvenc olvasmányaikról.

Köszönjük Kisné Czeglédi Márta gyermekkönyvtáros néni és Károlyi Ágnes tanító néni szervezőmunkáját, hogy ott lehettünk ezen az emlékezetes találkozón!

Mári Zoltánné Mészáros Andrea (of.)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: titkarsag(pont)kjkg(kukac)gmail(pont)com