2021. december 7., kedd,  AmbrusMt 18;12-14

Aktualitás

2021. november 15.
Biztonságos internet-, észszerű közösségi oldal-használat

D.A.D.A.-előadások a Kisiskolában diákoknak és szülőknek

„Tekintsd hivatásodnak a gyengébbek védelmét!
Oltalmaznod kell azokat, akik maguktól nem képesek erre!
Ez nem a gondtalanok útja. Ez a hősök útja. ”
(Morgan Rice)

A biztonságos internethasználat napja február 9-e Magyarország-szerte. Különösen időszerű és elsődleges területe ez a nevelésnek nemcsak februárban, hanem szinte az év minden napján!

Iskolánkban, a Karácsonyiban kiemelten fontos feladatunknak érezzük a diákjaink védelmét az internetes közösségi háló használatában: így preventív jelleggel tartott ebben a témában előadásokat nálunk a Gyulai Rendőrfőkapitányság munkatársa, a D.A.D.A.- terület felelőse, Zahorecz Pál alezredes. Az elmúlt héten két alkalommal járt iskolánkban: először november 15-én a 4. évfolyamosoknak, majd az 5-6. évfolyamosoknak, ezt követően a november 17-ei szülői értekezlet előtt pedig az érdeklődő szülőknek nyújtott prezentációval egybekötött felvilágosítást a biztonságos internethasználatról és a közösségi oldalak használatának veszélyeiről. Az előadó mondanivalóját saját tapasztalatainak hosszú sorával és rövid oktatóvideók lejátszásával színesítette.

dada.jpg

A további fotókért katt a képre...

Mind a gyerekek, mind a szülők nagy érdeklődést tanúsítottak a téma iránt, bátran éltek a kérdezés lehetőségével mindhárom előadáson. A szakember elmondta, hogy őszinteséggel, odafigyeléssel, és jó sok figyelemmel segíthetünk a ránk bízott gyerekeknek (pedagógusként és szülőként is!) eligazodni a helyes internethasználatban. Beszélgessünk velük gyakran, őszintén, nyíltan, felhívva a figyelmüket a veszélyekre, hogy a gyermek mindig tudja, mikor kell segítséget kérnie.

Köszönjük az alezredes úr érdekfeszítő, iránymutató előadásait és Szabóné Surinás Andrea tanítónő kapcsolattartó és szervező munkáját!

Mári Zoltánné Mészáros Andrea (5. oszt. of.)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: titkarsag(pont)kjkg(kukac)gmail(pont)com