2018. július 18., szerda,  FrigyesMt 11;25-27

Aktualitás

2018. március 23.
Karácsonyis diák képviseli Békés megyét a Bendegúz Nyelvész országos döntőjén

“Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű.
Érts ahhoz, amit csinálsz!
Szeresd, amit csinálsz!
És higgy abban, amit csinálsz!
Igen, ilyen egyszerű ez.”
(Will Rogers)

A Bendegúz Nyelvész nyelvtanverseny megyei fordulója 2018. március 23-án, péntek délután 14.00 órától került megrendezésre Békéscsabán a Lencsési Általános Iskolában. Iskolánkat 5 tanuló képviselte a nem könnyű feladatsorból álló versenyen, amelyre az iskolai forduló legkiválóbb tanulói jutottak be, évfolyamonként a legjobb harminc diák Békés megyéből.

A feladatsor a magyar nyelvtan számos ágazatának területét érinti: helyes nyelvhasználat, szókincs, nyelvi kreativitás, helyesírás, anyanyelvi érdekességek, hangtan-és jelentéstani ismeretek.

Molnár Eszter 5. B osztályos tanuló már hetek óta szorgalmasan készült a megyei megmérettetésre, párhuzamosan az Arany János magyarverseny országos döntőjével.

Bendeguz_Nyelvesz__megyei_1._k.jpg

Ennek a versenynek a megyei fordulóján (minden évfolyamon) az első 8 diák lesz díjazott, így külön öröm és büszkeség volt számunkra, hogy Molnár Eszter 5. B-s nyelvészpalántánk Békés megyében a legjobbnak bizonyult az 5. évfolyamosok között, azaz 1. helyezést ért el!

Így – iskolánk történetében először – karácsonyis diák képviseli Békés megyét a szegedi országos döntőn 2018. május 12-én!

Szeretettel gratulálunk Eszternek, további örömteli, eredményes versenyzést kívánunk, és kitartó, állhatatos felkészülést az országos döntőre! Vigyor

Mári Zoltánné Mészáros Andrea (felkészítő pedagógus)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu