2018. július 18., szerda,  FrigyesMt 11;25-27

Aktualitás

2018. április 11.
Rá lehetett számítani!

Rá lehetett számítani! Vigyor

Karácsonyis diák 6. évfolyamon a dobogó tetején a Gyulai járási prózamondó versenyen

„Ne akarjon a tanító az emberből más embert faragni, hanem tanítsa meg a maga megismerésére, a maga tehetségeivel, s akkor áldott és gyönyörűséggel teljes lesz a munkája.”
/Cholnoky Viktor/

Idén április 11-én rendezték meg a Gyulai járási prózamondó versenyt a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Iskolánkból a 6. évfolyamból Wolland Gergő jutott tovább a járási megmérettetésre, miután az iskolai magyar kultúra napi prózamondó versenyen a legjobbnak bizonyult.

A helyszínre érkezve a regisztrációt és a sorszámhúzást követően a versenyt Kónya István alpolgármester úr nyitotta meg, aki idén 5000 Ft-os könyvutalvánnyal is megajándékozta a díjazott tanulókat az ilyenkor szokásos oklevél és könyvjutalom mellett. A megnyitón természetesen megemlékeztünk a költészet napjáról is: a jelenlévő gyerekek, szülők, rokonok, barátok, felkészítő pedagógusok közösen, egy szívvel-lélekkel elszavaltuk József Attila: Mama című versét.

Gyulai_jarasi_prozamondo_k.jpg 

Wolland Gergő Gyurkovics Tibor: Rád nem lehet számítani című novellájával indult a versenyen, de Gergőre lehetett számítani!

Nagy örömünkre I. helyezést ért el! Vigyor

Kedves Gergő! Szívből, szeretettel gratulálunk Neked ehhez a kiváló eredményhez, és kívánunk sok-sok sikert életedben nemcsak a futballpályán, hanem az előadóművészetben is, hiszen kimagasló tehetségnek vagy birtokában! Vigyor

(Mári Zoltánné Mészáros Andrea – felkészítő pedagógus)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu