2019. április 19., péntek,  EmmaJn 18;1-19;42

Aktualitás

2018. október 16.
ERDEI ISKOLA, 4. OSZTÁLY

2018.10.15-16.

Osztályunk izgatottan készült az erdei iskolára. A gyerekek nagyon várták a programokat, a feladatokat. A legkíváncsibbak az éjszaka miatt voltak, hiszen sokan közülük még soha nem aludtak a szüleik nélkül, idegen helyen.

A vasútállomáson érzékeny búcsút vettünk a szülőktől, majd elkezdődött a nagy kaland. A rövid vonatozás után már Gyula Városerdőn találtuk magunkat, ahol egyből dám vadak látványa fogadott minket. A béke és nyugalom érzése fogott el bennünket, ahogy távolodtunk a megállótól.

erdei_iskola_4a.jpg 

A szállás elfoglalása után tízóraiztunk, majd indultunk is megnézni az őszi erdő szépségeit. Túravezetőnk, Andika néni nagyon érdekes előadást tartott az erdő növényeiről, állatairól és az erdőben betartandó szabályokról, környezetvédelemről.  A gyerekek figyelmesen hallgatták, ugyanis másnap egy játékos versenyen keresztül számot is adhattak tudásukról.  Délután bekötött szemmel tapasztalhattuk meg, hogyan tudjuk érzékszerveinket használni, ha szemünkre nem támaszkodhatunk.

Vendéglátóink nagyon figyelmesek voltak, nagyon jól esett mindenkinek a bőséges és finom ebéd, vacsora és reggeli is. A szobákban az emeletes ágyak közül mindenki könnyen kiválasztotta alvóhelyét.

A legbátrabbak részt vehettek egy esti erdei sétán, ahol vezetőnkre, Imre bácsira rábízva magunkat, a sötét fák között hallgattuk az éjszaka hangjait, láthattuk a csillagos égboltot.  Megkönnyebbülten érkeztünk vissza szállásunkra, hiszen sikeresen leküzdöttük félelmeinket. Az elalvással senkinek sem volt problémája, mindenki kellemesen elfáradt.

Másnap is gyönyörű időnk volt, így a reggeli után élvezhettük a játszóteret, majd kezdődött a vetélkedő. Minden gyermek kapott jutalmat, az első helyezett pedig plusz ajándékokban részesült.

Egy életre szóló élményben vehettünk részt. Köszönjük vendéglátóinknak, hogy semmiben nem szenvedtünk hiányt, és két csodás napot tölthettünk a természet lágy ölén.

Ácsné Gethe Éva

Pavlákovicsné Deák Erika

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu