2019. április 19., péntek,  EmmaJn 18;1-19;42

Aktualitás

2018. október 17.
Erdei iskola - 5. osztály

2018.10.16-17.

Ott alvós buli!!!!!! Szinte minden ötödikes számára ez volt a legizgalmasabb része az erdei iskolai programnak.

erdei_iskola_5A.jpg 

Persze volt ott más is:

  • Hatalmas túra első nap délelőtt. közben vezetőnktől sok érdekességet tudtunk meg az erdőről és lakóiról. Sétánk közben több tucat dámot és őzet is láttunk, közöttük egy albínót is.
  • Az ebédnél mindenki nagyon jó étvággyal evett, hiszen alaposan megéhezett a csapat.
  • Délután térképes játék során ismerkedtünk a tájékozódás alapjaival. Kati néni részletesen megmutatta a térkép, iránytű használatát, majd élesben ki is próbáltuk, mit tanultunk. Az elrejtett zászlókat rendre megtaláltuk a térképen bejelölt helyeken, és mi is elrejthettük őket. Fiú és lány csapat játszott egymással, ez némi vitát okozott, de hamar kibékültünk.
  • Vacsora után a teljes sötétségben a csapat bátrabbik fele Imre bácsi vezetésével éjszakai túrára indult. Eleinte furcsa volt, hogy senki sem hozhatott zseblámpát magával. Azonban néhány perc után szemünk hozzászokott a sötéthez, és vezetőnk információi alapján biztonságosan mozogtunk a fák között. Felemelő érzés volt a teljes sötétségben hallgatni az Erdő fohászát Imre bácsi tolmácsolásában. A fák közül kiérve megpillanthattuk a csillagos égboltot: a Göncölszekeret és más csillagképeket. Hallhattunk a fényszennyezésről, és annak hatásairól is. aki nem jött velünk, sajnálhatja. Semmi félelmetes dolog nincs éjjel az erdőben.
  • Szerdán reggeli után tájfutó versenyre indult a csapat. A nagy erdőben kellett megtalálnunk a térképen megjelölt pontokat, válaszolni a kérdésekre és visszatérni a kiinduló helyre. Két órás programunk után már csak az ebéd volt hátra, egy kis szabad játék, és indult a vonat Gyulára.

Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a felejthetetlen két napot. Szívesen jövünk máskor is az erdei iskolába.

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu