2019. május 24., péntek,  Eszter és ElizaMt 1;18-23

Aktualitás

2018. november 09.
Újabb karácsonyis sikerek a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen!!!

„A gazdag magyar nyelv ilyen szépen fejezi ki az egyik ember más-voltát a másikhoz mérten! Tartsatok ki egy-MÁS mellett! Nézzétek el egy-MÁSnak azt, amit szeretnétek megváltoztatni! Hallgassátok meg egy-MÁSt! Fogadjátok el egy-MÁSt! Fogadjátok el MÁS-nak, fogadjátok el MÁS-ként! Fogadjátok el MÉGIS! Ez az indokolás nélküli, isteni, önzetlen szeretet.”
/Gyökössy Endre - ref. lelkész/

2018. november 9-én, péntek délután került megrendezésre a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulója az 5. Sz. Általános Iskolában, ahová Békés megye szinte minden iskolájából érkeztek 4 fős csapatok 3-8. évfolyamon, hogy összemérjék csodálatos magyar anyanyelvünkkel kapcsolatos tudásukat. A versenyt iskolánkban kitartást, szorgalmat igénylő felkészülőmunka előzte meg. A feladatok rendkívül sokféle részterületet érintenek: szövegértést, helyesírást, nyelvhelyességet, irodalomelméletet, szókincset, szólás- és közmondásismeretet, sőt logikus gondolkodást is!

A csapattagoknak nemcsak az említett területeken kell tájékozottnak bizonyulniuk, hanem képesnek kell lenniük az együttműködésre, egymás érvelésének tiszteletben tartására, különböző vélemények esetén kompromisszumkötésre. A 14 feladatból álló tesztet pedig szigorú időkorlát közé szorítva: 60 perc alatt kell teljesíteniük!

Nagy örömet jelentett számunkra – hogy bár iskolánk 2 éve először kapcsolódott be a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenybe – az 3. és 6. évfolyamos diákjaink idén is bejutottak Békés megye legjobb hat csapata közé, s így mint helyezettek, meghívást kaptak az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadó ünnepségre, amelyet Békéscsabán, a Petőfi Utcai Általános Iskolában rendeztek meg november 19-én délután 15.00 órától. A szervező iskola kiváló házigazdának bizonyult: színvonalas műsorral kedveskedtek a díjazott diákoknak és felkészítő pedagógusaiknak.

Bolyai_1.jpg

Büszkék lehettünk anyanyelvápoló karácsonyis diákjaink eredményére, mert az 3. osztályos csapat, az „AngyaliM” (39 csapatból) a 4. helyezést, a 6. osztályos „Magyaros hamburgerek” (42 csapatból) az 1. helyezést érték el! Így a 6. évfolyamos tanulóink fogják Békés megyét képviselni az országos döntőn Budapesten december 8-án! Vigyor

Ezúton is köszönjük a gyerekek Szüleinek az áldozatos, kitartó támogatást, amellyel a felkészülést segítették!

Csapattagok:

3. osztály: AngyaliM: Bukodi Máté István, Krasznai Hanna Boglárka, Reck Anna Anasztázia, Seres Csanád - 4. helyezett

Felkészítő pedagógus: Szabó Anikó

6. osztály: Magyaros hamburgerek: Molnár Eszter, Mári Botond, Dézsi Bettina, Papp László.
- 1. helyezett

Felkészítő pedagógus: Mári Zoltánné Mészáros Andrea

Szeretettek gratulálunk sikeres, ifjú anyanyelvápolóinknak! Vigyor

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu