2019. május 24., péntek,  Eszter és ElizaMt 1;18-23

Aktualitás

2018. november 22.
Duó dallam nélkül – páros szavalóverseny Szentesen

„Meggyőződésem, hogy Isten mindenkit különleges képességekkel ruház fel,
és lehetőséget biztosít arra, hogy azokat embertársai és az Ő szolgálatában felhasználja.”
(Ben Carson)

Immáron hatodik alkalommal, 2018. november 22-én rendezte meg a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola a Duó dallam nélkül, rendkívül népszerű páros szavalóversenyt. A hagyományos versmondó versenyekhez képest ezen a megmérettetésen nemcsak a szövegtudás, a szavalatok színvonala, a szép beszéd, a versek hű tolmácsolása a döntő. Eme versenyen még inkább teret kap az ötletesség, a kreativitás, a színészi képesség, hiszen a pódiumot jelmezekkel, kellékekkel, dramaturgiai elemekkel van lehetőség gazdagítani, a játékteret színházzá alakítani! A szervezők elmondása szerint évről évre egyre színvonalasabbak, ötletesebbek, formailag gazdagabbak a produkciók, melyet három kategóriában (1-2., 3-4. és 5-6. évfolyamon) volt lehetőségük bemutatni az ifjú színészpalántáknak. Az idei rendezvényen közel száz gyermek vett részt, az 5-6. évfolyam kategóriájában 14 páros. Köztük volt iskolánk két kiváló diákja is, Molnár Eszter és Óvári Lianna 6. B osztályos tanulók, akik Lackfi János: A fekete router című versét dramatizálták. (Arany János: Mátyás anyja című verse, kicsit másképp... Vigyor)

Nagy öröm volt végignézni a diákok színvonalas műsorait, rácsodálkozni a gyermekek egyedülálló előadói készségére, kibontakozó tehetségére. Idén a szakavatott zsűri úgy ítélte meg, hogy a jelentkezők nagy létszámára való tekintettel nemcsak az első három legkiemelkedőbb műsorszámot, hanem az első öt páros bemutatóját helyezik és jutalmazzák oklevéllel, értékes jutalomkönyvvel.

A finom uzsonnát követően elérkezett a legizgalmasabb pillanat: az eredményhirdetés, ahol kiderült, hogy Eszter és Lia előadása a 2. helyezést érte el a 14 produkció között!

Duo_dallam_nelkul.jpg

Köszönetet mondunk a szervező iskolának a nagyszerű lehetőségért és a gyermekek szüleinek a támogatásáért!

Eszti és Lia, szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk Nektek! Vigyor

(Mári Zoltánné Mészáros Andrea – felkészítő pedagógus)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu