2019. május 24., péntek,  Eszter és ElizaMt 1;18-23

Aktualitás

2018. november 21.
Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny a Karácsonyiban

„Az írás csak akkor töltheti be rendeltetését, ha éppoly híven tolmácsolja a gondolatot, mint a szabatos, talpraesett élőszó. Az írásbeli gondolatközlés félreérthetetlenségének egyik biztosítéka a kifogástalan helyesírás.”

(Szemere Gyula)

Hazánkban immár 22 éve rendezik meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyt, Magyarország legrangosabb nyelvtan versenyét, amelyen 5-8. osztályos nyelvészpalánták mérik össze helyesírási tudásukat. A megmérettetés egy tollbamondásból és egy feladatlapból áll minden évfolyamon. Az iskolai fordulók legkiemelkedőbben teljesítő tanulói a megyei fordulón (minden évfolyamon 20-22 diák), majd a megyei és határon túli fordulók első helyezettjei a Kárpát-medencei döntőn vívnak tollpárbajt egymással szemben.

Büszkék lehettünk az utóbbi években azokra a karácsonyis diákokra, akik továbbjutottak a megyei fordulóba, sőt az utóbbi hat évben a Kárpát-medencei döntőbe is! (A Kárpát-medencei döntőbe hat ország magyarlakta területeiről csak a megyei első helyezettek jutnak be!)

Iskolánkban, a Karácsonyi János Katolikus Iskolában idén is megrendeztük az iskolai fordulót 2018. november 21-én, melyen igen szép létszámmal vettek részt tanulóink: 16 fő 5. és 6. osztályos diák, akik már izgatottan készültek a nagy napra!

Az iskolai forduló helyezettjei:

5. osztály:

Való Márk 5. o. I. helyezett

Ruzsa Norbert 5. o. II. helyezett

Dani Panna 5. oszt. III. helyezett

6. osztály:

Molnár Eszter 6. B I. helyezett

Mári Botond 6. B II. helyezett

Palócz Adam 6. B III. helyezett

Felkészítő pedagógus: Mári Zoltánné Mészáros Andrea tanárnő

Gratulálunk minden ifjú helyesírónknak! Vigyor

SimonyiZs.jpg 

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu