2019. május 24., péntek,  Eszter és ElizaMt 1;18-23

Aktualitás

2018. november 29.
Anya-nyelv-csavar katolikus iskolák országos anyanyelvi versenye

„Anyanyelvem olyan, mint a sejtelmes mélység,
mint a fölénk boruló véghetetlen kékség,
olyan áradóan illatos, mint a kora-nyári rét, a tisztás,
és olyan színes, mint az álomkép villanás
s patkó is, a szívembe sütve,
hogy velem dobogjon mindig szerencséje.”
/Mészely József/

November 29-én iskolánk 6. B osztályos csapata, a Magyaros hamburgerek – a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny sikerét követően – újból mérlegre tehette tudását magyar nyelvből Cegléden.

Idén 9. alkalommal rendezték meg az Anya-nyelv-csavar országos nyelvtanversenyt két kategóriában: 5-6., illetve 7-8. évfolyamon. November 14-én az első forduló feladatlapját sikeresen kitöltve jutottunk be a legjobb tíz csapat közé, így nyertek meghívást kiváló anyanyelvápoló tanulóink az országos döntőre.

A megmérettetés 3 részből állt: első körben egy 100 pontos feladatlapot kellett a csapatoknak elektronikusan kitölteni, mely rögtön biztató eredménnyel zárult: a Magyaros hambik 96 pontot értek el, a feladatsort összeállító kolléganő nem kis csodálkozására!

A második körben menetlevelet kaptak a diákok és 8 szóbeli állomáson kellett nekik helytállni, a harmadik forduló pedig szerencse-szókerék volt, egy izgalmas szógyűjtő játék, amely időre ment. Ennek a 3 részpontszámnak az összegéből született meg a végeredmény.

Az ízletes szendvicsuzsonnát követően elérkezett a várva várt pillanat, az eredményhirdetés. Az igazgató úr tíztől visszafelé olvasta fel a helyezéseket az izgatott csapatoknak, szülőknek, felkészítő pedagógusoknak. Kitörő örömmel fogadtuk az eredményt, mely szerint csapatunk 1. helyezést ért el!

Hálát adunk Istennek a csodálatos élményért és eredményért, köszönet iskolánknak a támogatásért, hogy lehetőségünk volt eljutni Ceglédre. Köszönet az odaadó szülői támogatásért!

Anya-nyelv-csavar.jpg

Csapattagok: Molnár Eszter, Dézsi Bettina, Mári Botond, Papp László

Eszti, Betti, Boti és Laci! Szívből gratulálunk Nektek ehhez a kimagasló eredményhez, mellyel iskolánk hírnevét újból öregbítettétek! Vigyor

(Mári Zoltánné Mészáros Andrea-felkészítő tanár)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu