2019. június 16., vasárnap,  JusztinJn 16;12-15

Aktualitás

2018. december 08.
A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén

“Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű.
Érts ahhoz, amit csinálsz!
Szeresd, amit csinálsz!
És higgy abban, amit csinálsz!
Igen, ilyen egyszerű ez.”
(Will Rogers)

Iskolánk 6. b osztályos nyelvész csapata, a Magyaros hamburgerek a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján 1. helyezést ért el, így meghívást kapott a nagymúltú, rangos magyarverseny országos döntőjére, amelyet Budapesten, a Baár-Madas Református Gimnáziumban rendeztek meg december 8-án, szombaton.

Bolyai_Anyanyelvi_Csapatverseno_2018.jpg

A csapattagok: Molnár Eszter, Dézsi Bettina, Mári Botond és Papp László nap mint nap szorgalmasan, nagy kitartást tanúsítva és lelkiismeretesen készültek a nagy napra!

Az országos döntőn nemcsak írásbeli, hanem szóbeli feladatokra is készülni kellett, illetve egy rövid, 5 perces műsort is be kellett mutatniuk a szakavatott zsűri és a többi csapat előtt, bizonyítva kreativitásukat, színészi képességeiket.

6. évfolyamon az ország 28 legjobb magyaros csapata mérte össze tudását, melyből a karácsonyis anyanyelvápoló diákok a 9. helyezést szerezték meg. A verseny élvonalában kiélezett küzdelem folyt, és rendkívül szoros eredmények születtek az egyes helyezések között (1-2 pontos különbséggel), így méltán lehetünk büszkék iskolánk kiváló magyaros csapatára!

Életre szóló élmény volt a régi, patinás budai gimnázium épületének falai között az ország legkiválóbb nyelvművelőivel és azok felkészítő pedagógusaival találkozni.

Hálát adunk Istennek ezért a csodálatos élményért és eredményért! Köszönet a szervező iskola körültekintő, figyelmes vendéglátásáért! Köszönet a támogató, áldozatkész szülői háttérért, akik folyamatosan segítették a felkészülést és az utazást is!

Eszti, Betti, Boti, Laci! Szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk Nektek! Vigyor

Mári Zoltánné Mészáros Andrea (felkészítő pedagógus)

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu