2019. június 16., vasárnap,  JusztinJn 16;12-15

Aktualitás

2018. december 14.
Énekkari hírek

Elérkezett Advent, a várakozás és elcsendesedés ideje.  Iskolánk énekkara nagy odaadással és lelkesedéssel készült erre az időszakra. Három rendezvényen kápráztathatták el a gyerekek csengő hangjukkal és hangszerjátékukkal a közönséget.

Verado_szereples.jpg 

November végén a Kórházi Véradó Ünnepségen adhattunk műsort. A 4. osztályos Ficzere Fruzsina citerán, Rus-Gal Emma pedig hegedűn játszott ünnepi dallamokat. Énekkarunk is bekapcsolódott, így meghitt hangulatot sikerült varázsolnunk a színpadra. A műsor végén minden szereplő kapott egy kis meglepetést, melyet szívből köszönünk!

December második vasárnapján lehetőségünk volt ellátogatni a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválra. A gyerekek izgatottan várták ezt az alkalmat is, hiszen nagyon sok ember előtt kellett énekelniük. Leküzdve az akadályokat és izgalmat, minden gyermek gyönyörűen énekelt.  A jutalom itt sem maradhatott el.

enekkar.jpg

Iskolánk Adventi hangversenyén is megmutathattuk magunkat, Baracsi István bácsi gitáron kísért bennünket.  A gimnázium énekkarával közös produkcióban kipróbálhattuk, milyen más kórussal együtt énekelni. Ünnepi dallamokban itt sem volt hiány.

Emellett a gyerekek továbbra is aktív részesei a diákmiséknek, lelki napokon a nyitó- és zárómiséknek.

Közeleg a templomi betlehemes műsor, ahol karácsonyi dalok lesznek hallhatók énekkarunktól.

Hálásan köszönöm a szülőknek, akik arra áldozzák szabadidejüket, hogy eljöjjenek gyermekükkel az énekkaros szereplésekre. Köszönöm az énekkar tagjainak is, akik pedig lelkesen részt vesznek az énekkari próbákon, valamint fellépéseken.

Az ünnepek alatti pihenés után 2019-ben folytatjuk a kitartó munkát.

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Éva néni

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu