2019. július 20., szombat,  IllésMt 12;14-21

Aktualitás

2019. február 06.
Nyelvmester országos helyesírási csapatverseny – 1. helyezés!

Anyanyelvünkről
‎”Tanítottuk-e iskoláinkban a nyelvet úgy, amint kellene? Érettségivel, tanári oklevéllel eresztettünk rá a magyar életre olyanokat, akiknek nyelvismerete fogyatékos, kiejtése rossz, gondolkodása a nyelv szellemétől idegen. Ha csak feleannyi gondot fordítottunk volna anyanyelvünk tanítására, mint az idegen nyelvekére, nem jutottunk volna ennyire... Mindenkibe bele kell nevelni a nyelv sorsa iránti érdeklődést, a saját beszéde, írásáért való felelősséget.”
(Kodály Zoltán)

A téli szünet előtti héten is szorgoskodott a 6. B osztályos tanulókból verbuvált magyaros csapat: az Nyelvmester országos helyesírási verseny újabb kihívás elé állította őket. A megmérettetés több részfeladatból állt: diákjaink először is egy 10 oldalas helyesírási tesztet töltöttek ki, majd különböző projektmunkákat kellet egyénileg és csoportosan elkészíteni, gondosan illusztrálni, úgymint levélírás megadott témában, illetve helyesírással, adventi ünnepkörrel kapcsolatos tablókészítés.

A gödöllői szervezők így nyilatkoztak értékelő levelükben: „A beérkezett anyagok színvonala minden várakozásunkat felülmúlta. Mind kreativitásban, mind tartalmilag nagyszerű munkák születtek, így a javító tanároknak nehéz feladatuk volt az értékelés során.”

Az 5-6. évfolyamon összesen 40 csapat küldte be munkáit az országból, így nagy örömet szerzett számunkra a hír, hogy a gyulai karácsonyis, 6. B osztályos csapat 1. helyezést ért el 89 pontjával!

nyelvmester.jpg 

Csapattagok: Molnár Eszter, Dézsi Bettina, Mári Botond és Papp László.

Kedves Eszti, Betti, Boti és Laci! Nagyon büszkék vagyunk Rátok, gratulálunk újabb országos sikeretekhez! Kívánjuk, hogy maradjatok továbbra is állhatatos, szorgalmas ápolói csodálatos, édes anyanyelvünknek!

Mári Zoltánné Mészáros Andrea – felkészítő pedagógus

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu