2020. szeptember 26., szombat,  JusztinaLk 9;43b-45

Aktualitás

2019. december 17.
Karácsony a karácsonyi koleszban

Hitéletünk egyik legfontosabb ünnepe a karácsony, de így van ez minden családban is. A Szent Anna-Szent Gellért Kollégiumban valódi családi légkörben telnek a mindennapok, pláne az ünnepek. Krisztus szülinapja kiemelt rendezvénye intézményünknek, ezért a díszített fán és ünnepi fényeken kívül rendre műsorral is készül a társaság.

Vers és zene volt idén terítéken. Sirkó Antónia szavalásában Ady Endre Karácsony és Sass Zsófia Anna előadásában Márai Sándor Mennyből az angyal című költeményeket hallhatták a jelenlévők. Szabóné Pfaff Éva nevelőtanár vezetésével a kollégium „kamarakórusa” a Deck The Hall című karácsonyi dalt adta elő, majd ismerős dallam csendült föl az Oláh Szabolcs nevelőtanár által vezényelt K.O.lesz zenekartól: a Loud Night, avagy a Silent Night "kolesz-punk verzióban" jól ötvözte az ünnepi hangulatot és az ifjoncok lendületét. 

A diákokat természetesen ajándékok is várták a fa alatt: Activity, Jenga és más társasjátékok, valamint jónéhány pingponglabda, mert abból sosem elég.

Mindeközben bográcsban rotyogott a marhapörkölt, ami Sal András jóvoltából igen ízletesre sikeredett. A hálaadás után jól is esett belekóstolni, a sütemények arzenáljába nemkülönben. Jó volt együtt ünnepelni a mi kis „famíliánknak”, de jövő héten mindenki a családjával ünnepeljen! Áldott karácsonyt, boldog új esztendőt!

Az eseményről készült fotógalériát itt találjátok.

 

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: titkarsag(pont)kjkg(kukac)gmail(pont)com