2019. december 11., szerda,  ÁrpádMt 11;28-30

Aktualitás

2019. június 04.
Lelki utat jártunk be

Közös kollégiumi sétát szerveztünk május 30-án délután, a csapathoz számos gimnazista is csatlakozott. A városi promenád célja Gyula város szakrális építményeinek, helyszíneinek meglátogatása, megismerése volt.

Utunk a kollégium fölé óvón magasodó Szent József templom előtt haladt el, majd az iskola diákjai számára jól ismert belvárosi katolikus templom elé értünk, ahol a Szent Elek-kápolna és ispotály, majd török dzsámi is állt egykoron. A Szent Miklós ortodox templom után az Almásy-kastély Látogatóközpont kertjében megtalálható dzsámi alapköveit láthattuk, majd a református és az evangélikus templomokat vettük sorra.

Az igazi időutazás csak most kezdődött, hiszen az Epreskert utcában található XV. században virágkorát élő ferences kolostor romjai nemcsak történelmi, de érezhetően sprituális hangulatot is árasztottak. Utunk a mai Coronella patika előtt húzódó területet szelte át – amely számtalan feltáratlan sírt rejt magában - végül a Törökzugban fellelt plébániatemplom alapjainál ért véget.

Bő öt kilóméteres sétánk alatt kellemesen elfáradtunk, és örültünk, hogy a Jóisten ez időszakban ritka, napos időjárással ajándékozta meg a lelki utat bejárókat.

Utunkról további képeket itt találtok.

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu