2020. augusztus 13., csütörtök,  IpolyMt 18;21-19;1

Aktualitás

2019. november 27.
Arany a Szórakoztató szórakosgatón

„Magyar vagyok, magyar, magyarnak születtem.
Magyar nótát dalolt a dajka felettem.
Magyarul tanított imádkozni anyám
És szeretni téged, gyönyörű szép hazám!”

/Pósa Lajos/

November 21-én iskolánk 6. és 7. B osztályos tanulói újból mérlegre tehették tudásukat magyar nyelv és irodalomból Szentesen a Szent Erzsébet katolikus Általános Iskolában.

Idén először rendezték meg az Szórakoztató szórakosgató katolikus iskolák regionális anyanyelvi-irodalmi csapatversenyét két kategóriában: 5-6., illetve 7-8. évfolyamon.

A megmérettetés 2 részből állt: első körben egy 8 feladatból álló feladatlapot kellett a csapatoknak kitölteni, melyre mindenkinek 30 perc állt a rendelkezésére, majd egy QR-kód olvasó alkalmazással, mobiltelefonnal megoldható logikai feladatot kellett megoldani 10 perc alatt a tanulópároknak. Iskolánkat egy hatodikos és két hetedikes csapat képviselte az anyanyelvi vetélkedőn: Dani Panna – Való Márk 6. osztály, Molnár Eszter – Mári Botond, Dézsi Bettina – Óvári Lianna 7.B osztályos diákjaink.

A verseny megírása után a vendéglátó-szervező iskola udvarán kürtőskalács sütésre is volt lehetőség, illetve ezen a héten kisebb vásárt is rendeztek az ott hagyományos Erzsébet-hét alkalmából, ahol mindenféle finomságot és apró kézműves ajándékokat árultak. Majd elérkezett a várva várt pillanat, az eredményhirdetés. A főszervező tanár úr, Bagi László visszafelé olvasta fel a helyezéseket az izgatott csapatoknak, szülőknek, felkészítő pedagógusoknak.

Kitörő örömmel fogadtuk az eredményt, mely szerint az egyik hetedikes csapatunk a 7-8. osztályosok kategóriájában 10 csapat közül 1. helyezést ért el!

Csapattagok: Molnár Eszter 7. B, Mári Botond 7. B

Hálát adunk Istennek a csodálatos élményért és eredményért, köszönet iskolánknak a támogatásért, hogy lehetőségünk volt eljutni Szentesre. Köszönet az odaadó szülői támogatásért!

Eszti és Boti! Szívből gratulálunk Nektek ehhez a kimagasló eredményhez, mellyel iskolánk hírnevét újból öregbítettétek!

Mári Zoltánné Mészáros Andrea (felkészítő tanár)

További képek itt.

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu