2020. augusztus 13., csütörtök,  IpolyMt 18;21-19;1

Aktualitás

2019. november 29.
Karácsonyis diákok sikere Szegeden

AA Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára, a Teleki-Szováta Alapítvánnyal, valamint a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel közösen 2019-ben nyolcadik alkalommal hirdette meg átalános iskolák számára az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozatát. A verseny célja, hogy a résztvevők Erdélyhez és a Kárpát-medencéhez fűződő ismereteiket elmélyíthessék, illetve az Erdélyben és az anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki.

A két fordulós vetélkedősorozaton kétfős csapatok indulhattak. Ebben az évben 72 csapat teljesítette az első forduló követelményeit, s ebből a 40 legjobb eredményt elért csapatot hívták meg Szegedre, a második, döntő fordulóba. Iskolánkat, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolát két 7. B osztályos csapat is képviselhette ezen a megmérettetésen: a Vadmacskák – Molnár Eszter és Óvári Lianna -, valamint a Barlangászok – Elekes Kristóf és Kovács Dominik.

A november 28-án megrendezett döntő forduló sok és sokféle feladat teljesítését várta a diákoktól. Erdélyhez kapcsolódóan növény- és állatfajok meghatározása, térképészet és irodalom, építészeti és természeti értékek felismerése, sőt még gasztronómiai ismeretek is szükségesek voltak. A több órán át tartó verseny kemény próbatétel volt, de mind a két csapatunk jól teljesítette a feladatokat. Végül nagy örömmel hallhattuk az eredményhirdetésen, hogy a Vadmacskák, Eszter és Lianna érte el a legmagasabb pontszámot, s vehette át az I. helyezésért járó oklevelet, értékes tárgyjutalmat, s a természetismereti táborban való részvételre szóló ajándékutalványt.

Nekem, mint felkészítő tanárnak különösen nagy örömet jelentett, hogy az ország különböző részeiről, neves iskolákból érkező diákok előtt, egy Gyuláról, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolából érkező csapat magabiztos pontfölénnyel nyerte meg a versenyt!

Gratulálok diákjainknak, s remélem, a későbbiekben is hasznukra válik az a sok ismeret, amelyet a versenyfelkészülés során szereztek.

Petróczki Zoltánné (felkészítő tanár)

További képeket itt láthattok.

 

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu