2020. augusztus 13., csütörtök,  IpolyMt 18;21-19;1

Aktualitás

2019. december 09.
Újabb karácsonyis sikerek a Bolyain

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben." (Bolyai János)

2019. november 8-án, péntek délután került megrendezésre a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulója az 5. Sz. Általános Iskolában, ahová Békés megye szinte minden iskolájából érkeztek 4 fős csapatok 3-8. évfolyamon, hogy összemérjék csodálatos magyar anyanyelvünkkel kapcsolatos tudásukat. A versenyt iskolánkban másfél hónapos kitartást, szorgalmat igénylő felkészülő munka előzte meg. A feladatok rendkívül sokféle részterületet érintenek: szövegértést, helyesírást, nyelvhelyességet, hang-, szófaj- és jelentéstani ismereteket, irodalomelméletet, szókincset, szólás- és közmondásismeretet, sőt logikus gondolkodást is!

A csapattagoknak nemcsak az említett területeken kell tájékozottnak bizonyulniuk, hanem képesnek kell lenniük az együttműködésre, egymás érvelésének tiszteletben tartására, különböző vélemények esetén a kompromisszumkötésre. A 14 feladatból álló tesztet pedig szigorú időkorlát közé szorítva: 60 perc alatt kell teljesíteniük a tanulóknak!

Nagy örömet jelentett számunkra – hogy bár iskolánk 3 éve először kapcsolódott be a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenybe, ahogy az előző években is – karácsonyis diákjaink idén is több csapattal bejutottak Békés megye legjobb hat csapata, azaz a díjazottak közé. S így mint helyezettek, meghívást kaptak az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadó ünnepségre, amelyet a gyulai Erkel Ferenc Zeneiskolában rendeztek meg november 21-én délután 15.00 órától. Ezúttal a 7. évfolyamos díjazottak nem lehettek jelen a díjátadó ünnepségen, mivel egy másik anyanyelvi csapatversenyen vettek részt Szentesen.

Büszkék lehettünk anyanyelvápoló karácsonyis diákjaink eredményére, mert a 3. osztályos csapat, a „Kisokosok” 1. helyezést, az 5. osztályos „Legendák” 2. helyezést és a 7. osztályos „Magyaros hamburgerek” szintén 2. helyezést értek el!

Ezúton is köszönjük a gyerekek Szüleinek az áldozatos, kitartó támogatást, amellyel a felkészülést segítették!

Csapattagok: 
7. osztály: Magyaros hamburgerek: Molnár Eszter, Mári Botond, Dézsi Bettina, Óvári Lianna
2. helyezett
Felkészítő pedagógus: Mári Zoltánné Mészáros Andrea

Szeretettek gratulálunk sikeres ifjú anyanyelvápolóinknak!

Mári Zoltánné Mészáros Andrea

 

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu