2020. augusztus 13., csütörtök,  IpolyMt 18;21-19;1

Aktualitás

2020. január 07.
Pályázati felhívás - Külföldi Nyelvtanulási Program

Pályázati felhívás gimnáziumi és szakgimnáziumi képzést folytató köznevelési intézmények vagy ilyen képzést folytató köznevelési intézmények fenntartói számára a külföldi nyelvtanulási program csoportos nyelviskolai képzéseiben történő részvételre a 2019/2020. tanévben.

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében Magyarország Kormánya lehetőséget biztosít a 9. és 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók számára nyelvtudásuk fejlesztésére, motivációjuk növelésére, nyelvhasználatbeli gátlásaik oldására és célnyelvi környezetben történő tapasztalatszerzésükre.

A Külföldi Nyelvtanulási Programban az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell. A program hazai költségvetési forrásból valósul meg. A tanulók a pályázati program keretében a célországi nyelvtanfolyamokon való részvételükhöz maximum 1500 euró vagy 1350 angol font, továbbá maximum 234 000 forint, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyerhetnek el.

A Kedvezményezett tanulók a Külföldi Nyelvtanulási Programban való eredményes részvétele érdekében, a tanulókkal jogviszonyban álló köznevelési intézmények, illetve azok fenntartói csoportos formában is megszervezhetik a tanulók külföldi tanulmányútjait.

Csoportos tanulói kiutazásról beszélünk, ha legalább 8 kedvezményezett tanuló a pályázó intézmény szervezésében egy időpontban, egy nyelviskola által szervezett képzésben vesz részt, és a csoport tanulmányútjához a pályázó intézmény kísérőpedagógus(oka)t biztosít.

A teljes pályázati felhívást itt találjátok.

További információ itt.

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu