2021. április 17., szombat,  RudolfJn 6;16-21

Aktualitás

2021. január 09.
Utcagalériában láthatók a karácsonyi alkotások

A Karácsonyi János Katolikus Gimnázium az idei tanévben is meghirdette általános iskolások részére Karácsonyi rajzpályázatát.

Az iskola életében ez már több tizenéves hagyományra visszatekintő rendezvény. A pályázatra való felhívást a gyulai iskoláknak, valamint tagintézményeinknek, a gyulai Boldog Apor Vilmos Óvodának és a nagykamarási általános iskolának küldtük ki. Általában minden évben több mint száz pályamunka érkezik. Ezeket az alkotásokat az idei évben Séllei-Andruska Anna és Kokaveczné Rostás Mónika zsűrizte, Papp Zsuzsanna, az iskola könyvtárosa pedig segített a rengeteg pályamunka rendszerezésében.

Korábbi években az iskola közösségi életében kiemelt szerepet kapott a Karácsonyi rajzpályázatok díjátadója. Az iskola kiállítási terei, folyosói mind megteltek a gyerekkezek vágyaival, üzeneteivel, rajzaival. Erre az eseményre minden díjazott óvodást, iskolást és hozzátartozót meghívtunk, és egy meghitt díjátadó keretében kerültek a jutalmak átadásra.  Az idei évben viszont a korlátozások miatt erre sajnos nem volt lehetőségünk. A díjazottakat értesítettük, az ajándékokat kikézbesítettük, de a lényeg, a közösségi élmény elmaradt.

Köszönjük az Erkel Ferenc Művelődési Központnak, hogy segítségükkel sikerül bemutatni az üzenetet, az ünnepvárást, ami a gyerekekben él Jézus születésével kapcsolatban. Úgy gondoljuk, hogy a Vigadó utcagalériájával ki tudjuk tágítani az iskola tereit, így a járványhelyzet nem elszeparál, hanem nyithat a befogadásra nyitott felnőttvilág felé.

A gyermekek alkotásait január 20-ig lehet megtekinteni a Vigadó üveg körfolyosóján.

További képek itt találhatók.

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340, (20) 343-8082 Fax.: (66) 463-638

e-mail: titkarsag(pont)kjkg(kukac)gmail(pont)com