2019. október 23., szerda,  GyöngyiLk 12;39-48

Aktualitás

2019. április 28.
Ipolytarnóci terepgyakorlat

 

Iskolánk biológia iránt érdeklődő tanulóival áprilisban Ipolytarnócon jártunk kétnapos terepgyakorlaton buszos kiránduláson.

A túra első állomása a Nógrád Geopark látogatóközpontja volt, ahová erdei gyalogtúra vezetett fel a közeli Somoskőújfaluból. Második megállónk Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület központja volt. Itt vezetett túrán vettünk részt a Geológiai tanösvényen. Végigkövettük a terület kialakulását, a terület feltárását, megcsodáltuk az óriásfa megkövesedett példányát és végignéztük az interaktív kiállítás segítségével a terület ősi állatainak bemutatását a megtalált lábnyomoktól a hangeffektusokkal színesített hologramos vetítés segítségével. A Világörökség részeként ismert területen bepillantást nyertünk Földünk életének régmúltjába egy képzeletbeli időutazással. Visszafelé végigsétáltunk a „miocén erdőn”. Ezután a 4D-s moziban vagy a lombkoronatúrán vehettünk részt, majd busszal a Mátraverebélyi szállásunkra mentünk.

Másnap a Hollókői vár megmászása után Hollókő Ófalut tekintettük meg és a palóc kultúrával ismerkedtünk. Az izgalmas túrákat pályázati források és az iskolai alapítvány támogatta. Köszönjük a lehetőséget!

A képeket megtekintheted itt!

P1060841_cimlapkep.JPG

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

5700 Gyula, Kossuth tér 5. Tel.: (66) 465-340 Fax.: (66) 463-638

e-mail: gimi(kukac)kjkg(pont)sulinet(pont)hu